Een drinkbouillon die gezond is  - 65 voedingsmiddelen in één eetlepel

1 augustus 2023
Een drinkbouillon die gezond is

Ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om meer variatie in je voedingspatroon te brengen en tegelijkertijd belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen? Dan is de Longevity poedermix van Dutch Food Labs iets voor jou! Koop hem nu in onze webshop. Deze unieke mix bevat maar liefst 65 verschillende voedingsmiddelen die zorgvuldig zijn geselecteerd om jouw gezondheid een boost te geven. Zo creëer je met gemak een lekkere en gezonde drinkbouillon.

Een unieke mix van belangrijke voedingsstoffen

Bij Dutch Food Labs hechten we veel belang aan de kwaliteit van onze producten. Daarom worden de voedingsmiddelen voor onze mixen zorgvuldig uitgekozen, waar mogelijk zelfs biologisch. Wat onze poedermix echt bijzonder maakt, is dat we gebruik maken van gevriesdroogde groenten en fruit. Door dit proces blijft maar liefst 97% van de voedingswaarde behouden vergeleken met het verse product. Hierdoor kunnen we de voedingswaarde van 65 onbewerkte plantaardige ingrediënten in één enkele eetlepel in een drinkbouillon leveren!

Hoe gebruik je de poedermix in een drinkbouillon?

Het dagelijks gebruik van de Longevity poedermix is eenvoudig en veelzijdig. De snelste en makkelijkste manier om al deze onbewerkte plantaardige voedingsstoffen binnen te krijgen, is door het maken van een heerlijke drinkbouillon. Volg deze simpele stappen:

 1. Vul een eetlepel met de Longevity poedermix en doe dit in een glas of beker.
 2. Voeg heet water toe aan de mix.
 3. Roer goed totdat de poedermix volledig is opgelost.
 4. Je gezonde en voedzame drinkbouillon is nu klaar om te genieten!

Wanneer kun je dit opkikkertje het beste drinken?

Om het maximale uit de poedermix te halen, is het ideaal om het op een lege maag in te nemen. Daarom is de ochtend het perfecte moment. Na een nacht niet gegeten te hebben, heeft je lichaam behoefte aan vocht en voedingsstoffen om goed op gang te komen. Volg deze tip voor een optimale ochtendroutine:

 1. Bereid bij het opstaan de poedermix met kokend water.
 2. Terwijl het water afkoelt naar drinktemperatuur, drink je een glas water om je lichaam te hydrateren.
 3. Drink vervolgens de Longevity poedermix voor een dosis essentiële voedingsstoffen.

Natuurlijk kun je de poedermix ook op andere momenten van de dag innemen. Het is een geweldige aanvulling voor de lunch, voor het diner of zelfs voor het slapengaan, zodat je lichaam gedurende de nacht de voedingsstoffen kan benutten. Bij het diner zou je de Longevity Mix kunnen gebruiken in het volgende recept met zoete aardappel.

DFL Longevity Mix
Geef je lichaam wat het verdient!
Vanaf €39,95
 • Vegan
 • 100% Onbewerkt plantaardig
 • Geen toegevoegde suikers en zout
 • Glutenvrij
 • Kwaliteitscontrole

Als je volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad eet is eenmalig dagelijks gebruik voldoende. In andere gevallen bevelen we je aan om de poedermix driemaal daags te gebruiken. Dit kan helpen om de balans te herstellen en eventuele voedingstekorten aan te vullen.

Een gezonde drinkbouillon zonder zout

Met de Longevity poedermix van Dutch Food Labs haal je op een eenvoudige manier de voedingswaarde van maar liefst 65 verschillende onbewerkte plantaardige ingrediënten binnen. De gevriesdroogde groenten en fruit zorgen ervoor dat de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Door de mix te verwerken tot een heerlijke drinkbouillon, kun je jouw ochtendroutine starten met een gezonde dosis voedingsstoffen. Kies voor een gezonde levensstijl met de Longevity poedermix en geniet van de voordelen voor jouw welzijn! Lees in deze blog hoe je de mix ook kunt inzetten om een heerlijke groentesoep te bereiden. Onze mix leent zich ook uitstekend om een tomatensaus hiermee te maken. Lees hier hoe.

Bronnen:

 1. Scott EM, Greenwood JP, Gilbey SG, Stoker JB, Mary DA. Water ingestion increases sympathetic vasoconstrictor discharge in normal human subjects. Clin Sci. 2001;100(3):335-42.
 2. Dennis EA, Dengo AL, Comber DL, et al. Water consumption increases weight loss during a hypocaloric diet intervention in middle-aged and older adults. Obesity (Silver Spring). 2010;18(2):300-7.
 3. Dubnov-Raz G, Constantini NW, Yariv H, Nice S, Shapira N. Influence of water drinking on resting energy expenditure in overweight children. Int J Obes (Lond). 2011;35(10):1295-300.
 4. Maughan RJ, Watson P, Cordery PA, et al. A randomized trial to assess the potential of different beverages to affect hydration status: development of a beverage hydration index. Am J Clin Nutr. 2016;103(3):717-23.
 5. AB Goodman, HM Blanck, B Sherry, S Park, L Nebeling, AL Yaroch. Behaviors and Attitudes Associated With Low Drinking Water Intake Among US Adults, Food Attitudes and Behaviors Survey, 2007. Prev Chronic Dis. 2013 Apr 11;10:E51.
 6. AP Vivanti. Origins for the estimations of water requirements in adults. Eur J Clin Nutr. 2012 Dec;66(12):1282-9.
 7. B Benelam, L Wyness. Hydration and health: a review. Nutrition Bulletin. 2010; 35:3–25.
 8. E Jéquier, F Constant. Water as an essential nutrient: the physiological basis of hydration. Eur J Clin Nutr. 2010 Feb;64(2):115-23.

Wil je ook weten hoe je huidveroudering tegen kunt gaan? Je leest er hier meer over!