Heerlijke groentesoep maken: gemakkelijke variatie voor voedzame maaltijden

8 augustus 2023
groentesoep maken

Een kom smakelijke groentesoep biedt niet alleen troost op een koude dag, maar ook een geweldige manier om een overvloed aan voedzame groenten in je dieet op te nemen. Of je nu op zoek bent naar een snelle lunch of een gezond voorgerecht, groentesoep is de perfecte keuze. Met de toevoeging van de DFL Longevity mix krijg je bovendien een ongekende variatie van maar liefst 65 verschillende onbewerkte plantaardige voedingsmiddelen. Koop de mix hier. Laten we eens duiken in de voordelen van deze heerlijke soep en hoe je hem gemakkelijk kunt bereiden.

DFL Longevity Mix
Geef je lichaam wat het verdient!
Vanaf €39,95
  • Vegan
  • 100% Onbewerkt plantaardig
  • Geen toegevoegde suikers en zout
  • Glutenvrij
  • Kwaliteitscontrole

Als je volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad eet is eenmalig dagelijks gebruik voldoende. In andere gevallen bevelen we je aan om de poedermix driemaal daags te gebruiken. Dit kan helpen om de balans te herstellen en eventuele voedingstekorten aan te vullen.

De kracht van bonen in een groentesoep recept

Bonen, die kleine krachtpatsers van voeding, spelen een hoofdrol in deze groentesoep. Ze hebben niet alleen de opmerkelijke eigenschap om je levensduur te verlengen, maar zitten boordevol kalium en magnesium die je hartgezondheid ten goede komen en het risico op hartstilstand verminderen. Als eiwitbron dragen bonen ook bij aan een uitgebalanceerd dieet. In deze variant van groentesoep schitteren kidneybonen, die zorgen voor gezonde bloedvaten en een optimale bloeddruk.

Ingrediënten van dit groentesoep recept:

Bereidingswijze van dit recept voor groentesoep:

  1. Vul een middelgrote pan met water en breng het aan de kook.
  2. Voeg de voorgesneden soepgroenten toe.
  3. Spoel de kidneybonen grondig af.
  4. Zodra het water kookt, voeg je de DFL Longevity mix en de kidneybonen toe.
  5. Roer het geheel goed door en laat het goed doorwarmen.
  6. Proef en voeg indien nodig meer DFL Longevity mix toe voor extra smaak.
  7. Serveer in kom of bord en geniet van je voedzame groentesoep.

De voordelen van groentesoep maken bij gewichtsbeheersing: 

Naast het feit dat groentesoep gewoon heerlijk is, kan het ook een handige tool zijn bij het beheersen van je gewicht. Een portie soep voor de maaltijd of als voorgerecht kan je helpen om minder calorieën binnen te krijgen. Met een hoog watergehalte vult soep je maag en verminder je het verlangen naar grote porties bij de volgende gangen. Het eten van soep met een lepel geeft je bovendien eerder een verzadigd gevoel in vergelijking met het drinken van dezelfde hoeveelheid calorieën.

De rol van vezels in deze gezonde groentesoep

Het belang van vezels in groentesoep mag niet worden onderschat. Vezelrijke groenten vormen de ruggengraat van een gezond dieet en dienen als voeding voor je darmbacteriën, die op hun beurt bijdragen aan je algehele gezondheid. Door vaker groentesoep te eten, geef je je lichaam de broodnodige vezels om je spijsvertering en welzijn te ondersteunen. Liever een andere soep met veel vezels? Lees dan hier het recept van onze linzensoep!

Groentesoep maken met Dutch Food Labs

Of je nu wilt genieten van een heerlijke kom groentesoep vol met smaakvolle groenten of een extra dosis voedingsstoffen wilt binnenkrijgen met behulp van de DFL Longevity mix, deze veelzijdige soep biedt het allemaal. Verwen je smaakpapillen terwijl je zorgt voor je gezondheid en welzijn, een kom groentesoep per keer. Bon appétit! Lees hier meer hoe je zelf een gezonde tomatensaus op tafel kunt zetten.

Bronnen

  1. Nagura J, Iso H, Watanabe Y, et al. Fruit, vegetable and bean intake and mortality from cardiovascular disease among Japanese men and women: the JACC Study. Br J Nutr. 2009;102(2):285-92.
  2. Bazzano LA, He J, Ogden LG, et al. Legume consumption and risk of coronary heart disease in US men and women: NHANES I Epidemiologic Follow-up Study. Arch Intern Med. 2001;161(21):2573-8.
  3. Jayalath VH, De souza RJ, Sievenpiper JL, et al. Effect of dietary pulses on blood pressure: a systematic review and meta-analysis of controlled feeding trials. Am J Hypertens. 2014;27(1):56-64.
  4. Bouchenak M, Lamri-senhadji M. Nutritional quality of legumes, and their role in cardiometabolic risk prevention: a review. J Med Food. 2013;16(3):185-98.
  5. Ha V, Sievenpiper JL, De souza RJ, et al. Effect of dietary pulse intake on established therapeutic lipid targets for cardiovascular risk reduction: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. CMAJ. 2014;186(8):E252-62.
  6. D'Elia L, Barba G, Cappuccio FP, Strazzullo P. Potassium intake, stroke, and cardiovascular disease a meta-analysis of prospective studies. J Am Coll Cardiol. 2011 Mar 8;57(10):1210-9.
  7. Chiuve SE, Korngold EC, Januzzi JL Jr, Gantzer ML, Albert CM. Plasma and dietary magnesium and risk of sudden cardiac death in women. Am J Clin Nutr. 2011 Feb; 93(2):253-60.
  8. I. Darmadi-Blackberry, M. Wahlqvist, A. Kouris-Blazos, et al. Legumes: the most important dietary predictor of survival in older people of different ethnicities. Asia Pac J Clin Nutr. 2004;13(2):217-20.
  9. W. Chang, M. Wahlqvist, H. Chang, C. Hsu, M. Lee, W. Wang, C. Hsiung. A bean-free diet increases the risk of all-cause mortality among Taiwanese women: The role of the metabolic syndrome. Public Health Nutr 2012 15(4):663 - 672.
  10. S. E. Fleming, A. U. O'Donnell, J. A. Perman. Influence of frequent and long-term bean consumption on colonic function and fermentation. Am. J. Clin. Nutr. 1985 41(5):909 - 918.
  11. B J Rolls. Plenary Lecture 1: Dietary strategies for the prevention and treatment of obesity. Proc Nutr Soc. 2010 Feb;69(1):70-9.